Tranche

Tranche

Što je Tranche?
Tranša je decentralizirana konvencija za nadzor opasnosti i povećanje prinosa. Konvencija se koordinira s bilo kojim premium tokenom za izradu dva nova tokena; resurs s fiksnom stopom koji omogućuje stabilne ponovne posjete klijenata u nadi da će nadzirati slučajnost i favorizirati dosljednost; i preokrenuti resurs s promjenjivom stopom koji klijentima omogućuje povećanje povrata. Ovaj post će prošetati kroz mehaniku iza Tranchea. Konvencija se koordinira s bilo kojim premium tokenom za prikupljanje, poput Compoundovih cTokena i AAVE-ovih aTokena, kako bi se napravila dva nova premium instrumenta, jedan s fiksnom stopom, tranša A, i jedan s promjenjivom stopom, tranša B.

 

Decentralizirana konvencija je konvencija na kojoj se čvorišta korisnika i domaćina udružuju kako bi napravili cjelokupnu organizaciju. I kupac i čvorišta domaćina trebaju biti podržani proizvodom koji se koristi za konvenciju. Hostovi su povezani sa strukturom kao svojevrsnom kralježnicom za organizaciju, dajući vrata organizaciji za čvorišta korisnika. Host čvorišta prosljeđuju poruke od korisničkih čvorišta u bilo koje preostale host čvorišta u organizaciji. Štoviše, poruke dobivene od različitih hostova šalju se svim korisničkim čvorištima koja su potvrđena.

Ekosustav
tranše Biološki sustav tranše sastoji se od tri primarna modula: tranše, udjela i upravljanja. Dok su Stake and Governance do sada u tijeku kroz temeljni motivacijski program i prvi učinkovit prijedlog konvencija, Tranche aplikacija se konačno šalje na mainnet i priprema za trgovine klijentima.
- Tranche je aplikacija koja koordinira s drugim DeFi konvencijama kao što su Compound i Aave, režući resurse za stvaranje prinosa na dva resursa: resurs s fiksnom stopom i resurs s promjenjivom stopom, posebno tranše An i Tranche B tokene. Način na koji aplikacija Tranche funkcionira nalazi se ispod.
- Ulog dopušta pojedincima u lokalnom području da zaključaju svoje tokene $SLICE i SLICE tokene pružatelja likvidnosti za naknadu. Ovdje se upoznajte s označavanjem.
- Upravljanje je demokratski sustav na tranšnom protokolu. To omogućuje vlasnicima $SLICE-a da predlažu i odlučuju o prijedlozima poboljšanja tranše (TRIP). Pogledajte Upravljanje i glasovanje za više podataka o korištenju modula upravljanja.

 

Pribavljanje prinosa polaganjem u tranše
Klijenti mogu pohraniti USDC i Dai u tranšu An i dobiti povrat s fiksnom stopom ili pohraniti u tranšu B i dobiti varijabilne povrate koji su veći od temeljne konvencije.
- Aplikacija Tranche trenutno je usklađena s Compound konvencijom, nudeći dvije tranše za svaki od popratnih resursa: DAI i USDC. Nakon pohranjivanja resursa u konvenciju Tranche, resurs se premješta u Compound, dobivajući cTokene koji stvaraju prinos iz konvencije. cTokeni su dodatno podijeljeni u dva tokena: tranša An i tranša B.

Na primjer, u slučaju da DAI pohranite u tranšu A, dobivate "Tranche A cDAI — ACDAI" tokene koji vam obećavaju prikazanu fiksnu stopu, bez obzira na sve dodatne SLICE nagrade (prikazano ovdje). Dok u slučaju da DAI pohranite u tranšu B, dobivate tokene "Tranche B cDAI — BCDAI".

 

Posuđivanje
tranše za zajam uključuje klijentima dopušta da daju nestabilne kripto-žetone i dobiju stabilne kovanice. Većina postojećih konvencija okuplja sve zajmoprimce i sve suradnike za rad s posuđivanjem. Tranša omogućuje navođenje klijenata da zahtijevaju pojedinačne predujmove i davanje kredita klijentima. Krediti postaju dinamični kada lihvar prizna i daje stalne novčiće.

Zajmoprimci započinju ciklus spominjanjem predujma, karakterizirajući iznos predujma, udio osiguranja i najveći trošak kredita (APY) koji će platiti. Svi zahtjevi konvencije o tranši zahtijevaju najmanje jamstvo od 200% i bez osnove na kamatama, iako to smanjuje mogućnost priznavanja predujma. Krediti ostaju u statusu "Nadolazeći" sve dok se banka ne složi s traženjem unaprijed. Spominjanje kredita košta 0,5% jamstva kada je predujam dinamičan. Odustajanje od kredita prije njega je dinamički trošak 0,3% jamstva.

Nabava SLICE ulaganjem SLICE ili SLICE-LP tokena
Nositelji rezova i dobavljači likvidnosti mogu osigurati svoje SLICE i SLICE-LP tokene kako bi stekli dodatne nagrade raspoređene iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec, po polugodišnjim i godišnjim rasporedima.

Glasanje pomoću SLICE ili SLICE-LP žetona
Nosioci rezova usmjeravaju naslov konvencije. Nositelji mogu odlučiti o promjeni konvencijskih granica, predstavljanju novih podudaranja, koordinaciji novih konvencija ili dodjeli depozitnih rezervi.

Aplikacija Tranche Aplikacija
Tranche trenutno je koordinirana s Compound konvencijom, nudeći dvije tranše za svaki od popratnih resursa: DAI i USDC. Nakon zadržavanja resursa u konvenciji Tranche, resurs se premješta u Compound, dobivajući cTokene koji stvaraju prinos iz konvencije. cTokeni su dodatno podijeljeni u dva tokena: tranša An i tranša B.

LINK Aplikacija:  https://app.tranche.finance/tranche

Implementacija
tranše Tranša može prenijeti vrlo visoke APY, koji povremeno dolaze do 60% plaćenog u pohranjenom resursu (USDC u modelu ispod), kroz izvršavanje ove komponente statusa obveze izvorima prihoda od Compound, AAVE i Yearn.

Sigurnost
Aplikaciju Tranche pregledale su dvije jedinstvene organizacije: Blaize Tech i 21 Analytics, uskoro ćemo se nadati da ćemo dobiti više recenzija kako bismo jamčili dobrobit naših ugovora.

Web stranica:  https://tranche.finance/
Whitepaper:  https://docs.tranche.finance/tranchefinance/
Twitter:  https://twitter.com/TrancheFinance
Discord:  https://discord.com/invite/Nv44PTdF3K
Medium:  https://tranchefinance.medium.com/

 

Bitcointalk korisničko ime: Adinda Rizki Aprilia Azan
BitcoinTalk URL profila: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2851007
Telegram Korisničko ime: @AdindaRizkiApriliaAzan
Novčanik: 0xeb9119547541f21C25e18d476D3D13DF2329eD4B

Komentar

Postingan populer dari blog ini

BITCOINBLINK

BITCOINSPARK

ARIVA WONDERLAND!